Charleroi boekt belangrijke overwinning na povere pot voetbal tegen Seraing

13-08-2022 20:10
5

RFC Seraing en Charleroi hebben de supportersharten zaterdag niet kunnen veroveren. Op een bijzonder warme voetbaldag zorgden beide clubs voor een bijzonder povere pot voetbal, maar wel voor een winnaar: 0-1.

RFC Seraing won dit seizoen nog niet en kon een driepunter dus goed gebruiken. Met Charleroi kreeg het echter een tegenstander die ook niet al te best begonnen is aan het seizoen en al twee keer op rij verloor. Twee ploegen dus die een overwinning nodig hadden, al was dat er niet meteen aan te zien.

Mede door het warme weer kwam de wedstrijd maar niet op dreef en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. In het Stade du Pairay was er voor de supporters dan ook weinig reden om te vieren. Geen kansen, amper goede acties en een 0-0 gelijkspel bij de rust.

Ook in de tweede helft bleef het wachten op de echt grote kansen. Na een uur voetballen kwam die er dan toch voor Charleroi. Na goed samenspel tussen Adem Zorgane en Nahdir Benbouali kon de Algerijn op doel besluiten. Hij trapte echter nipt over en wist niet te scoren. Het bleef 0-0 en enkel een spannend slotkwartier kon nog voor een winnaar gaan zorgen.

Dat spannende kwartier kregen we niet. Charleroi bleef wel de gevaarlijkste ploeg en wist doelman Dietsch ook enkele keren aan het werk te zetten. In het slot kregen we daardoor toch dat doelpunt van Tchatchoua. 0-1.