De Bruyne neemt City bij de hand, Arsenal wint enerverende wedstrijd van Leicester

13-08-2022 18:05
4

Manchester City heeft zaterdagmiddag een ruime zege geboekt op AFC Bournemouth. Kevin De Bruyne eiste de hoofdrol op. Arsenal rekende in eigen huis af met Leicester City.

Manchester City-AFC Bournemouth 4-0
In het eigen Etihad Stadium heeft Manchester City een klinkende overwinning op Bournemouth geboekt. Mede dankzij een uitblinkende Kevin de Bruyne stond er na 37 minuten al 3-0 op het scorebord. De Rode Duivel nam zelf de tweede treffer voor zijn rekening. Ilkay Gündogan en Phil Foden waren eveneens trefzeker. In het tweede bedrijf nam City gas terug, maar werd de eindstand door een eigen goal nog wel bepaald op 4-0.

Arsenal-Leicester City 4-2
Arsenal en Leicester City - met Youri Tielemans in de basis - hebben voor het nodige vermaak gezorgd. De van Manchester City overgekomen Gabriel Jesus was met twee goals en twee assists de grote man bij de thuisploeg. Nadat de Braziliaan zijn ploeg hoogstpersoonlijk op een 2-0 voorsprong had gezet, kon Jamie Vardy via de penaltystip iets terugdoen. Dit liet hij na, waardoor er met eenzelfde stand gerust werd. Direct na rust bracht een eigen doelpunt de spanning terug, maar twee minuten later zorgde Granit Xhaka voor de marge van twee.

James Maddison bracht twintig minuten later de spanning nogmaals terug in de wedstrijd. Wederom sloeg Arsenal binnen no-time terug. Gabriel Martinelli bepaalde de eindstand na een assist van Jesus op 4-2. Bij de thuisploeg bleef Albert Sambi Lokonga de volledige match op de bank. Bij de bezoekers viel Dennis Praet in.

Brighton & Hove Albion-Newcastle United 0-0
Leandro Trossard begon bij Brighton in de basis, maar kwam net zoals zijn ploegmaats niet tot scoren. Ook Newcastle vond de weg naar het doel niet. Zo bleef het bij 0-0.

Overige wedstrijd
Wolverhampton Wanderers-Fulham 0-0 (Leander Dendoncker speelde de volledige match)
Southampton-Leeds United 2-2