Westerlo pakt scalp van Standard, Rouches terug naar af

13-08-2022 17:55 Laatste update: 17:59
20

Op speeldag vier van de Jupiler Pro League heeft KVC Westerlo de drie punten thuisgehouden. De Kemphanen versloegen Standard met 4-2. Selim Amallah pakte in de extra tijd nog rood.

Standard won op de vorige speeldag van Cercle Brugge (2-0), maar zaterdag werd duidelijk dat Deila nog veel werk heeft om de Rouches echt terug op de rails te krijgen. In 't Kuipje kwam Standard niet goed voor de dag. De rust halen zonder achterstand lukte niet. Na een voorzet van Dierckx kopte Vetokele Westerlo verdiend op voorsprong in de 39e minuut.

Fans vuriger dan spelers
Kwam Standard scherp uit de kleedkamer? Ook niet. Dorgeles werd meteen na de rust voor Bodart gezet. De spits uit Mali was sneller op de bal en zorgde voor de 2-0. Terwijl de spelers van Standard zich amper toonden, waren de fans van de Rouches met vuurwerk wel vurig. Het inspireerde de elf op het veld amper.

Toch werd het op een halfuur van het einde toch weer even spannend. Na een verre bal van Bodart schatte Perdichizzi de fase fout in. Tapsoba profiteerde optimaal en gaf Standard weer een tikkeltje hoop. Het doelpunt viel letterlijk uit de lucht en er volgde vijf minuten dreiging van Standard.

Van de ene naar de andere koude douche
Een drankpauze stopte het aanvalsgolfje van Standard. Meteen na het moment van verfrissing kreeg Standard een nieuwe koude douche te verwerken. Barrett verlengde een voorzet Dierckx in eigen doel. De zege leek binnen voor Westerlo, maar in de 90e minuut zorgde Dussenne voor de 3-2. Standard kwam evenwel niet verder dan dat. Sterker nog, Foster maakte er nog 4-2 van. Uit frustratie maakte Amallah in de 96 minuut nog een overbodige overtreding. Daarvoor kreeg hij zijn tweede gele kaart van de partij en mocht met roode gaan douchen.