KRC Genk-talent is ambitieus: “Stiekem hoop ik op het WK in Qatar”

KRC Genk-talent is ambitieus: “Stiekem hoop ik op het WK in Qatar”

13 augustus - 14:14
3

Bilal El Khannous krijgt zijn kansen onder Wouter Vrancken en maakt tot nu toe veel indruk bij KRC Genk. De Marokkaan gaf een interview aan Het Laatste Nieuws.

El Khannous komt uit de jeugd van Anderlecht. “Ik heb er tien jaar gevoetbald en speelde in een ploeg met Zeno Debast, Romeo Lavia,... We wonnen veel toernooien. Bij de U15 ben ik er vertrokken. Tegen het einde van het seizoen had ik ze duidelijk gemaakt dat ik wegging. Sommige jeugdtrainers noemden me een verrader. Ze zeiden het lachend, maar je voelde dat ze het meenden. Je maakt in het voetbal nu eenmaal keuzes in functie van je carrière.”

El Khannous kan ook nog voor de Rode Duivels uitkomen. ''Ik speel nu bij de U20 van Marokko en kan ook voor de Rode Duivels uitkomen, maar mijn keuze is al definitief gemaakt. Tot de U17 zat ik bij België, daarna stapte ik over naar Marokko. Een gevoelskwestie.”

De aanvallende middenvelder heeft alvast grootste plannen. “Er zitten hier nog wat halve Belgen. We hebben een goed team. Of ik al van het WK in Qatar droom? Ik speel nu in een eerste ploeg, dan hoop je aan te sluiten, ja. Het WK zou mooi zijn. Welke jongen van 18 zou dat niet vinden?”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie