Ashimeru maakt mooie belofte aan Anderlecht-fans: De echte Majeed komt eraan

Ashimeru maakt mooie belofte aan Anderlecht-fans: "De echte Majeed komt eraan"

13 augustus - 11:43 Laatste update: 11:59
8

Onder Felice Mazzu moet Majeed Ashimeru één van de leidende figuren worden op de middenstrook van RSC Anderlecht. De Ghanees groeide in de terugronde van vorig seizoen al naar zijn beste niveau toe, maar toen strooide een blessure roet in het eten. Die kostte hem tot zijn grote spijt zelfs een bepalende rol in de bekerfinale.

In de eerste maanden van 2022 kwam Ashimeru eindelijk helemaal tot volle wasdom bij Anderlecht. Met de eindfase van de competitie in zicht liet dat het beste verhopen, maar toen sloeg het noodlot toe. Door een blessure kon hij enkel invallen in de bekerfinale en moest hij de Play-Offs aan zich laten voorbijgaan. "Dat was één van de hardste momenten uit mijn leven. Een zwarte dag", verwijst Ashimeru bij Het Laatste Nieuws naar die finale op de Heizel.

Hoewel de Ghanees er alles aan deed om zich klaar te stomen voor de confrontatie met KAA Gent, kwam hij er slechts aan halve kracht als invaller op het veld. "Ik wilde na weken afwezigheid dus zó graag spelen. Ik voelde me rot dat ik niet in staat was om het team net op zo'n beslissend moment te helpen."

Fouten zijn er toen niet gemaakt, verzekert hij. "Ik was fit bevonden door de medische staf. Ook de coach stond toen achter die beslissing", verwijst Ashimeru naar Vincent Kompany. "Ik wilde alles doen voor mijn ploeg - risico of niet. Het was niet makkelijk om opnieuw te moeten beginnen revalideren."

Niet naar Burnley
Over Kompany gesproken: in het begin van de transferperiode was er even sprake van een transfer naar Burnley FC. Daar heeft Ashimeru een duidelijke uitleg over. "Dat was echt niets serieus. Ik heb Kompany een berichtje gestuurd om hem te bedanken voor onze samenwerking, maar dat was het", klinkt het. Ashimeru heeft het namelijk erg naar zijn zin in Brussel, waar hij veel Afrikaanse connecties vindt. "De echte Majeed komt eraan", besluit hij met een leuke boodschap voor de Anderlecht-fans.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie