Italië snakt reikhalzend naar 'debuut': 'Terugkeer Lukaku kan verwoestend zijn'

Italië snakt reikhalzend naar 'debuut': 'Terugkeer Lukaku kan verwoestend zijn'

13 augustus - 11:25
0

Deze zaterdagavond kan Romelu Lukaku eindelijk weer zijn hartje ophalen. Na een rotseizoen bij Chelsea FC hoopt de recordschutter van de Rode Duivels het plezier terug te vinden bij Internazionale, waar hij de twee jaar voordien een heleboel potten brak. La Gazzetta dello Sport ziet dat de voortekenen gunstig staan voor een herhaling van dat succes.

De iconische roze krant merkt de nodige symboliek op bij de terugkeer van Lukaku. Op speeldag één kijkt Inter namelijk Lecce in de ogen, dezelfde tegenstander als bij 'het eerste debuut' van Big Rom. Bij aanvang van het seizoen 2019-2020 trof onze landgenoot ook meteen raak: in een eenvoudige 4-0-overwinning zette hij zijn naam als derde op het scorebord. Het zou het begin inluiden van liefst 47 Serie-A-treffers in dienst van I Nerazzurri.

Na een jaar vol kommer en kwel is Lukaku nu terug bij de ploeg die hij ruim een jaar geleden nog naar de Scudetto schoot. 'De terugkeer van Lukaku kan verwoestend zijn', waarschuwt La Gazzetta. In zijn eerste Inter-periode liet de Rode Duivel namelijk een geweldig doelpuntengemiddelde optekenen. Over twee jaar heen was hij goed voor één doelpunt per 125 minuten. Daar geraakten Ciro Immobile (één per 127 minuten) en Zlatan Ibrahimovic (één per 140) niet aan.

Bovendien bleek het elftal van Inter ook zonder Lukaku al bijzonder offensief georiënteerd. Hoewel het blauw-zwarte gedeelte van Milaan de titel vorig seizoen aan de stadsrivaal moest laten, was de vicekampioen met 348 doelpogingen, waarvan 127 binnen het kader, wel veruit de meest ondernemende. Wat gaat dat geven mét Lukaku aan boord, vraagt La Gazzetta zich openlijk af ...

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie