Vanhaezebrouck zag Hong meteen bepalend zijn bij debuut: Ergens wel een gok

Vanhaezebrouck zag Hong meteen bepalend zijn bij debuut: "Ergens wel een gok"

13 augustus - 10:47
1

Er hangen heel wat muizenissen rond KAA Gent, maar met acht op twaalf zijn de troepen van Hein Vanhaezebrouck eigenlijk keurig van start gegaan in de Jupiler Pro League. Temidden de vele pech binnen de spelersgroep doet het dan deugd dat een nieuwkomer als Hyun-seok Hong meteen zijn stempel drukte op het veld van KV Oostende (1-3).

Gent kwam op achterstand aan de kust, maar mede dankzij een fraaie omhaal van Hong draaiden De Buffalo's de rollen nog helemaal om. "Op Oostende speel je nooit een gemakkelijke match", herhaalde Vanhaezebrouck zijn woorden van voor de wedstrijd nog eens bij de clubwebsite. Die openingsfase van wedstrijden, die moet wel beter. "Perfect starten lukte nog niet, maar ik ben een tevreden coach."

Natuurlijk kon Vanhaezebrouck niet om de prestatie van debutant Hong heen. "Ergens ook wel een gok. Die jongen is hier nog maar enkele dagen", beschrijft de trainer het dilemma waarmee hij de voorbije dagen worstelde. Uiteindelijk maakte Vanhaezebrouck toch de juiste keuze. "Op training toonde hij zich als een verstandige voetballer met inzicht. Een debuut kan haast niet beter." Toch viel er meteen ook een zorgpuntje te noteren. "Hij kreeg een trap op de knie, dus hopelijk moeten we hem nu ook niet missen."

Naast de scherpte bij het begin van de wedstrijden heeft Vanhaezebrouck tot slot nog een werkpunt voor zijn manschappen. "We vergeten nog te vaak om de score te vergroten. Dat vierde doelpunt had moeten vallen. Je zag het ook, zolang het 1-2 stond, vocht Oostende tot het gaatje. Pas na de derde goal stopte hun offensief", merkt de trainer nog op.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie