Eén doelpunt en drie assists voor ... verdediger Patris: Hij doet het van nature

Eén doelpunt en drie assists voor ... verdediger Patris: "Hij doet het van nature"

13 augustus - 10:23
0

Niet Mathieu Maertens of Raphaël Holzhauser, maar wel Louis Patris is de voorlopige revelatie bij Oud-Heverlee Leuven, dat sterk uit de startblokken is geschoten in de Jupiler Pro League. De centrale verdediger viel gek genoeg vooral op dankzij één doelpunt en drie assists. Geen toeval, zo blijkt.

In zijn jonge(re) jaren werd Patris immers opgeleid als vleugelaanvaller. Pas bij de U17 zakte hij naar de achterste linie, eerst als rechtsback, tot slot als centrale pion. In die hoedanigheid is hij nu een vaste waarde bij het OHL van Marc Brys. "Zijn reconversie dateert al van jaren geleden, maar de goeie passing en techniek heeft hij nog altijd", zegt zijn trainer bij Het Nieuwsblad. In zijn tactisch plannetje is er dan ook een belangrijke rol weggelegd voor Patris, die regelmatig moet infiltreren. "Als je die kwaliteiten hebt, moet je die ook gebruiken. Hij doet het van nature."

Brys is helemaal weg van zijn 21-jarige verdediger, zo bewijst de volgende bloemlezing. "Hij is de snelste van de hele selectie. Als je daar nog een basis van techniek en duelkracht aan koppelt, kom je al een heel eind. Hij is hooginteligent en begrijpt heel snel wat er nodig is", somt de OHL-trainer een heleboel vaardigheden op. Als klap op de vuurpijl blijkt Patris ook nog eens een leuke kerel te zijn.

Toch lag Brys nog niet zo lang geleden nog overhoop met zijn goudhaantje in de achterhoede. Tussen de oren zat het niet altijd even goed bij Patris. "Hij had thuis niet de drive om de oefeningen die hij meekreeg af te werken. Hij miste professionalisme en was te flauw. Hij had nood aan brutaliteit en assertiviteit", merkte Brys op. Daarop koppelde de ervaren trainer Patris aan een ... gevechtscoach. Die persoonlijke begeleiding lijkt nu haar vruchten af te werpen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie