Dessers nu al gelukkig bij Cremonese: Altijd gedroomd van top-vijf-competitie

Dessers nu al gelukkig bij Cremonese: "Altijd gedroomd van top-vijf-competitie"

13 augustus - 09:49
1

Cyriel Dessers heeft zijn toekomstplannen uitgetekend. De 28-jarige spits verruilde KRC Genk deze transferzomer voor het bescheiden US Cremonese, dat weliswaar promoveerde naar de Serie A. De grootsheid van dat kampioenschap gaf voor hem de doorslag.

Hier en daar werden wenkbrauwen gefronst toen Dessers, toch de topschutter uit de voorbije Conference League, voor het vrij anonieme Cremonese koos. "Ik had ook voor een topclub in een niet-topcompetitie kunnen kiezen. Dat zou misschien de veilige keuze geweest zijn. Maar ik heb er altijd van gedroomd om ooit in een topvijfcompetitie te spelen", legt Dessers zijn keuze uit bij Het Nieuwsblad.

In het Italiaanse voetbal wacht de aanvaller immers een gigantische uitdaging, zeker als speler van een laagvlieger. "Om me te meten met absolute topverdedigers", kijkt Dessers al vooruit. Bovendien gaf Cremonese hem van bij de eerste gesprekken een heel goed gevoel. "Dat ik hier bovenaan de lijst stond", geeft hij een belangrijke reden voor zijn verhuis.

"Cremonese volgde mij al van bij Heracles, maar had nu pas het gevoel dat het mij kon binnenhalen en heeft dan heel snel geschakeld. Ze betalen veel geld voor mij, dat besef ik en dat geeft vertrouwen", is Dessers duidelijk. En wie weet leiden een dozijn doelpunten wel naar andere, bekendere clubs uit de laars. "Ik heb zin om hier te laten zien dat ik ook in de Serie A mijn goals kan maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie