Eerste keer dat ik Valencia zag, moest ik onmiddellijk aan Antony (Ajax) denken

"Eerste keer dat ik Valencia zag, moest ik onmiddellijk aan Antony (Ajax) denken"

13 augustus - 09:33 Laatste update: 09:51
12

Royal Antwerp FC lijkt een nieuw goudhaantje gevonden te hebben in Anthony Valencia. De Ecuadoraan is pas twintig, maar vierde tegen Lillestrom IK zijn eerste basisplek én doelpunt in het Europese voetbal. Hoofd scouting Joachim Vercaigne legt uit hoe Valencia in Deurne-Noord is terechtgekomen.

In februari van dit jaar zakte Vercaigne in opdracht van Antwerp af naar de Copa Libertadores U20, waar Valencia opviel met twee doelpunten en twee assists. Belangrijk detail: op dat moment was er van Marc Overmars nog geen sprake op de Bosuil. "De eerste keer dat ik Anthony aan het werk zag, moest ik onmiddellijk aan Antony, de Braziliaanse rechtsbuiten van Ajax, denken", vertelt Vercaigne bij Het Nieuwsblad over zijn eerste gevoel.

Toen de nieuwe Nederlandse sportief directeur vervolgens op de Bosuil neerstreek, kwam alles in een stroomversnelling terecht. "Het toeval wil dat Overmars enkele weken later bij Antwerp aan de slag ging en hij het scoutingsdepartement vroeg of wij Anthony Valencia kenden", herinnert Vercaigne zich. Het talent van de dribbelvaardige rechtsbuiten stond buiten kijf. "We waren volmondig overtuigd van zijn kwaliteiten."

Op de Bosuil twijfelde men echter. Kon Antwerp een jongen als Valencia wel het juiste toekomstperspectief bieden? "Daarin bleek de aanwezigheid van Overmars cruciaal", geeft Vercaigne grif toe. "Door zijn voetbalfilosofie - jongeren die het goed doen, moéten kansen krijgen - wisten we dat voor Valencia een toekomst bij Antwerp weggelegd was." Uiteindelijk zou The Great Old zo'n anderhalf miljoen euro op tafel leggen om hem naar België te loodsen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie