Hong voelt zich al als vis in Gents water: Indrukwekkend hoe het team opbouwt

Hong voelt zich al als vis in Gents water: "Indrukwekkend hoe het team opbouwt"

13 augustus - 09:15
1

Een Koreaanse naam is voor ons Belgen niet altijd even eenvoudig om uit te spreken, maar Hyunseok Hong heeft er bij zijn debuut alvast alles aan gedaan om hem te kunnen onthouden. Met een weergaloze omhaal zette hij een vet uitroepteken achter zijn eerste partij voor KAA Gent, die mede dankzij hem gewonnen werd op het veld van KV Oostende (1-3). De Gentse fans wennen er best niet te zeer aan ... 

In zijn eerste reactie na zijn debuutwedstrijd benadrukt Hong namelijk dat hij helemaal geen doelpuntenmaker is. "Het lijkt nog niet echt. Ik scoor niet vaak, om dan deze goal te maken bij mijn debuut is onwaarschijnlijk", klinkt het op de Gentse clubwebsite. Kwaliteit boven kwantiteit, met andere woorden. "Het was mijn mooiste goal tot nu toe. Ik had alleen maar kunnen dromen van zo’n debuut."

Hong maakt meteen van de gelegenheid gebruik om zijn dank uit te spreken over de ontvangst bij Gent. "De spelers en staff doen er alles aan zodat ik me thuis voel en nu ook de fans", is hij in de wolken. Na enkele trainingsdagen en één wedstrijd heeft de Zuid-Koreaan al in de smiezen dat er veel kwaliteit rondloopt bij De Buffalo's. "Het is een plezier om met deze ploeg te spelen. Iedereen is echt goed. Het is indrukwekkend hoe het team opbouwt. Ik moet er nog wat aan wennen, maar eens we elkaar vonden, ging het vlot."

Wat opviel, is dat Hong zich in Oostende ook verbaal liet gelden, hoewel hij zijn ploeggenoten nog maar net kent. Dat hoort nu eenmaal bij zijn karakter als speler, legt hij uit. "Als het even niet goed loopt, ben ik niet verlegen om iets te zeggen. We zijn een team en moeten elkaar helpen waar nodig", besluit Hong.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie