Hazard en Meunier winnen met Dortmund, eerste nederlaag voor Kompany

12-08-2022 22:45 Laatste update: 23:00
10

Borussia Dortmund heeft SC Freiburg op een nederlaag getrakteerd in de Bundesliga. Bij Freiburg stond de Nederlandse doelman Flekken aan de basis van de nederlaag na een gigantische blunder.

Bij Dortmund kregen Thomas Meunier en Thorgan Hazard opnieuw een basisplek. Ook aanwinst Anthony Modeste verscheen aan de aftrap. Die Schwarzgelben hadden het desondanks lastig en Freiburg nam na 35 minuten de leiding. Michael Gregoritsch kopte raak.

Dortmund herstelde zich in de tweede helft, mede door een blunder van Flekken. Jamie Bynoe-Gittens, die in de ploeg was gekomen voor Hazard, combineerde na ruim een uur met Youssoufa Moukoko.. De achttienjarige aanvaller schoot vervolgens recht op Flekken, maar de Nederlandse doelman liet de bal door zijn handen glippen.

Dat steuntje in de rug deed Dortmund goed. Moukoko schoot zes minuten voor tijd hard raak na een fraaie aanval. Marius Wolf deelde vervolgens de genadeklap uit.

Watford - Burnley (1-0)
Vincent Kompany trok met Burnley richting titelconcurrent Watford. Met Manuel Benson, Samuel Bastien, Josh Cullen en Taylor Harwood-Bellis in de basis is Burnley er niet in geslaagd om punten te pakken tegen Watford.

De thuisploeg wist in de eerste helft via Tom Cleverley al op voorsprong te komen. In de tweede helft ging Burnley nog op zoek naar een tegentreffer, maar die viel niet. Ook een bal op de lat in de 93e minuut kon Kompany niet helpen. Het bleef 1-0.