Barcelona kan nieuwelingen dan toch inschrijven: eentje ontbreekt nog

Barcelona kan nieuwelingen dan toch inschrijven: eentje ontbreekt nog

12-08-2022 23:20
13

FC Barcelona heeft vier van de vijf aankopen op tijd in kunnen schrijven voor de start van het La Liga-seizoen. Robert Lewandowski, Raphinha, Andreas Christensen en Franck Kessié zijn zaterdagavond van de partij tegen Rayo Vallecano, maar Jules Koundé zal ontbreken.

Barça kon tot op heden geen enkele nieuwe speler inschrijven, omdat het niet voldeed aan de salarislimiet van La Liga. De Catalanen besloten daarom om delen van de televisierechten en Barça Studios te verkopen. De club trok vrijdag aan de vierde en voorlopig laatste 'hendel', waarmee nog eens honderd miljoen euro is opgehaald.

La Liga heeft de seinen op groen gezet: Robert Lewandowski, Raphinha, Andreas Christensen en Franck Kessié kunnen debuteren voor FC Barcelona. Ook Sergi Roberto en Ousmane Dembélé kunnen zaterdagavond in actie komen tegen Rayo Vallecano. Zij gelden als nieuwe spelers doordat ze hun contract pas verlengden nadat hun oude verbintenis was afgelopen.

Zoals verwacht is Jules Koundé voorlopig het kind van de rekening. Barça moet eerst ruimte vrijmaken in het salarishuis voordat de Franse verdediger kan worden ingeschreven.

Blaugrana doet er ondertussen alles aan om ook zo snel mogelijk over Koundé te kunnen beschikken. Gerard Piqué steekt de club opnieuw de helpende hand toe. De 35-jarige verdediger is nogmaals bereid om salaris in te leveren. Hij zou zelfs het hele seizoen af willen zien van zijn honorarium om pas weer in 2023/2024 betaald te krijgen.