Debutant Hong leidt KAA Gent met wereldgoal naar zege tegen KV Oostende

12-08-2022 22:36
12

Een debuut van Hyun-seok Hong om U tegen te zeggen. De Zuid-Koreaan schitterde met een omhaal voor KAA Gent en hielp de Buffalo's, die eerst op achterstand kwamen, aan en deugddoende 1-3 zege tegen KV Oostende.

Na een mindere start hoopte KAA Gent nog eens te kunnen overtuigen met puntengewin tegen KV Oostende. Daarvoor deed Hein Vanhaezebrouck onder andere een beroep op nieuweling Hong, die aanvallers Andrew Hjulsager en Hugo Cuypers moest bedienen.

KV Oostende is echter niet al te slecht begonnen aan het nieuwe seizoen en kon dus met veel vertrouwen de Buffalo's ontvangen. Het eerste gevaar kwam dan ook van een Oostendse voet, maar Ndicka wist niet te profiteren. Gent was alvast gewaarschuwd dat ondanks het gebrek aan balbezit de kustboys toch gevaarlijk konden zijn. Enkele minuten later had Nick Bätzner een gigantische kans op het openingsdoelpunt na een foutje van Davy Roef, maar hij besloot onbegrijpelijk over het doel.

Het cadeautje van Gent werd niet uitgepakt door KVO. Even later konden de fans toch vieren. Na een gelukje in de opbouw kwam de bal tot bij Atanga, die van buiten de zestien de bal voorbij Roef wist te schieten. De Buffalo's kwamen echter ook met een antwoord en wisten via Hugo Cuypers in minuut 24 er 1-1 van te maken.

Hong maakte in zijn eerste minuten een bijzonder goede indruk bij Gent en zorgde in minuut 28 even voor extase. Hubert was kansloos bij een retro van de Zuid-Koreaan, die zowat iedereen in het stadion verbaasde met zijn wereldgoal. KVO en Gent wisten daarop nog wel enkele kansjes bij elkaar te spelen, maar het doelpunt viel niet meer.

Een leuke eerste helft en ook de tweede helft bleef een genot om naar te kijken. In de eerste vijf minuten meteen flink wat kansen voor zowel Gent als Oostende, al bleven de doelpunten uit. Toch bestond er amper twijfel over dat dat doelpunt nog zou vallen.

Net voor het uur viel die dan toch. Na een knappe uitbraak vond Cuypers ploegmaat Andrew Hjulsager, die tegen zijn ex-ploeg zijn huidige ploeg op een 1-3 wist te brengen en op weg naar de zege. Cuypers had de 1-4 even later ook aan de voet, maar besloot naast. Dat kon de doodsteek voor KVO zijn.

Daar bleef het niet bij. Invaller Vadis Odjidja kon zich nog enkele keren tonen en raakte zelfs de paal. De bal wilde er echter niet in, waardoor het 1-3 bleef.