Dure Genk-aanwinsten mogelijk eerst aan de slag in 1B: Een lastige puzzel

Dure Genk-aanwinsten mogelijk eerst aan de slag in 1B: "Een lastige puzzel"

12 augustus - 22:31
15

KRC Genk was de laatste dagen bijzonder actief op de transfermarkt en haalde Rasmus Carstensen en Matias Galarza in huis. Aanwinsten die miljoenen hebben gekost, maar mogelijk partijen moeten afwerken met de jonkies in Eerste Klasse B.

Bij Het Belang van Limburg klinkt het dat het duo wel speelgerechtigd is voor de partij tegen Zulte Waregem komend weekend, maar ze toch niet in actie zullen komen voor de A-ploeg. Speelminuten bij de 'B-ploeg' in de Challenger Pro League zit er dan wel weer in voor Carstensen en Galarza.

"Het wordt elke week een lastige puzzel om te leggen", legt Wouter Vrancken uit. "Zeker als beide ploegen, zoals nu op dezelfde dag spelen. Het is jammer dat dat gebeurt, want in het 1B-verhaal is het precies de bedoeling dat jonge toptalenten zo veel mogelijk wedstrijden kunnen spelen op hoog niveau. Maar wij moeten er met het eerste elftal bijvoorbeeld ook over waken dat we zes in België opgeleide spelers op het wedstrijdblad hebben", geeft hij aan.

Door het afscheid van Cyriel Dessers zit men bij Genk namelijk krap in de Belgen. Daardoor ziet Vrancken zich genoodzaakt om Galarza en Carstensen toch nog niet te gebruiken tegen Essevee.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie