Speler van het Jaar: twee Rode Duivels strijden tegen Benzema

Speler van het Jaar: twee Rode Duivels strijden tegen Benzema

12-08-2022 15:00 Laatste update: 15:10
7

Karim Benzema, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois zijn de drie genomineerden voor de prijs van UEFA Speler van het Jaar. Zij kunnen de opvolger worden van Jorginho, die vorig jaar won.

Op 25 augustus wordt de prijs uitgereikt voor de loting van de Champions League. In de afgelopen twee jaar was De Bruyne telkens runner-up. Ook nu is hij zeker niet de favoriet, want Manchester City strandde in de halve finales van de Champions League.

Benzema en Courtois wonnen het toernooi en hadden beiden een enorm aandeel in het succes van Real Madrid. Afgevaardigden van alle clubs uit de Champions, Europa én Conference League mochten stemmen, samen met een groep journalisten. Er mocht niet gestemd worden op spelers uit het eigen team. 

De rest van de top tien is al vrijgegeven. Het gaat om Robert Lewandowski (Bayern, nu Barcelona), Luka Modric (Real, 52 punten), Sadio Mané (Liverpool, nu Bayern, 51 punten), Mo Salah (Liverpool, 46 punten), Kylian Mbappé (PSG, 25 punten), Vinicius jr (Real, 21 punten) en Virgil van Dijk (Liverpool, 19 punten).