KV Oostende maakt indruk: Jullie mogen pronostieken, wij niet

KV Oostende maakt indruk: "Jullie mogen pronostieken, wij niet"

12 augustus - 14:29
2

Is KV Oostende dan toch géén degradatiekandidaat? De kustploeg speelt mooi voetbal en versloeg vorig weekend Sporting Charleroi met 1-3. Coach Yves Vanderhaeghe is niet verbaasd.

Vanderhaeghe weet dat veel analisten zijn ploeg als degradatiekandidaat zien. "Jullie mogen pronostikeren, wij in het voetbal niet. (lacht) Ik snap die voorspelling zelfs", vertelt hij bij Het Nieuwsblad. "De perceptie leeft dat KVO sinds de vijfde plaats in 2020 niet meer aan een ploeg bouwt en altijd de beste spelers verkoopt. Maar er zit nu ook heel veel talent in onze ploeg."

KV Oostende mikt vooral op jonge spelers met potentieel. "Neem nu een jonge Belgische verdediger als Anton Tanghe. Als die nog cijfers achter zijn naam krijgt. Want dat was ons probleem vorig seizoen: geen statistieken. Jongens die ocharme één assist hadden in 25 matchen, dat is wel pijnlijk. De goals, assists en pre-assists in de voorbereiding hebben we op een bord bijgehouden en dat bord staat bomvol streepjes. Op die schwung kan je een seizoen teren."

KV Oostende opent vrijdagavond Speeldag 4 met een wedstrijd tegen KAA Gent. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie