Club NXT moet volledig autonome koers varen: “Alles is hier aanwezig”

Club NXT moet volledig autonome koers varen: “Alles is hier aanwezig”

12-08-2022 11:57
20

Club NXT heeft de afgelopen seizoenen een metamorfose ondergaan. Twee jaar geleden ging het allemaal wat snel en ze waren door tijdsgebrek onvoorbereid in het verhaal gestapt. Dat vertelt Rik De Mil, T2 bij Club 1, aan Het Laatste Nieuws

Club NXT is zich volop aan het klaarstomen om volledig autonome koers te varen. Dat is het plan van de Club uit 1B. Club NXT moet een volwaardige club worden met alles erop en eraan. Een eigen scoutingscel, mediakanalen en CEO. Het moet naast een volwaardige club, ook een broeihaard worden voor binnen- en buitenlands talent. Het geloof is sterk dat 1B daarvoor de perfecte competitie is. 

“Deze reeks is ideaal voor de ontwikkeling van de jongens,” vertelt T1 Nicky Hayen. “En de voornaamste doelstelling blijft spelers afleveren voor Club 1. “Alles aanwezig om er écht iets van te maken.” De bedoeling wordt om Club NXT een volledig autonome koers te laten varen. Let wel, dit alles gebeurt onder het toeziend oog van CLub Brugge. Niets gebeurt zonder inspraak en toestemming. Op die manier is het kader rond CLub NXT ook ontstaan. Denk maar aan de scoutingscel van Club NXT die deze zomer ook al talent van over de hele wereld is gaan halen.