Paintsil (KRC Genk): “Het doet me erg denken aan het jaar dat we kampioen werden”

Paintsil (KRC Genk): “Het doet me erg denken aan het jaar dat we kampioen werden”

12 augustus - 13:43 Laatste update: 13:16
4

Joseph Paintsil scoorde afgelopen zaterdag twee doelpunten tegen Eupen. Dit weekend speelt hij op SV Zulte Waregem zijn honderdste officiële match. Reden tot feest, zeker als je weet dat hij zich momenteel super voelt bij KRC Genk.  

Hij geeft zelf ook aan enorm gelukkig te zijn met hoe de zaken momenteel lopen. Dat vertelt hij in een interview met Het Belang van Limburg.  “Als ik niet gelukkig zou zijn, dan was ik hier nooit zo lang gebleven”, vertelt Paintsil. 

Wouter Vrancken nam deze zomer het roer over als hoofdcoach bij Genk en dat klikt blijkbaar tussen de twee. Paintsil is erg tevreden met zijn nieuwe coach. “Het is een coach die heel goed is in de omgang met de spelers”, getuigt de flankaanvaller. “Hij geeft ons vertrouwen, hij vindt het niet erg als een aanvaller de bal eens verliest tijdens een actie.” Vrancken moedigt zijn aanvallers aan om acties te maken en te blijven proberen. 

Onder Vrancken moet het vooruitgaan, geen getreuzel en offensief spel. Dat ligt Paintsil wel, de aanvaller heeft dan ook vertrouwen in de goede afloop van het seizoen. “Zijn kijk op het voetbal en de manier waarop hij ons laat spelen doet me heel hard denken aan mijn eerste seizoen in Genk onder Philippe Clement. Het jaar dat we kampioen zijn geworden”, vertelt Paintsil. Hij houdt ervan om voortdurend in beweging te zijn, hij merkt dat er daardoor ruimtes vrijkomen waar iedereen van Genk van kan profiteren. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie