Gattuso over Barça:Het heeft geen zin om iemand te kopen die je niet kan betalen

Gattuso over Barça:"Het heeft geen zin om iemand te kopen die je niet kan betalen"

12-08-2022 10:30
1

Zowel Valencia CF als FC Barcelona kampen in Spanje met financiële moeilijkheden, maar de ene club is de andere niet. Waar Barça deze zomer erg actief was op de transfermarkt, koos Valencia ervoor om het aantal transfers (en de bedragen ervan) beperkt te houden.

Valencia haalde deze zomer vier spelers binnen. Enkel voor spits Hugo Duro, die vorig seizoen al gehuurd werd, betaalde de club een transfersom. Gonçalo Guedes werd recent wel voor ruim dertig miljoen euro verkocht aan Wolverhampton, maar toch blijven de mogelijkheden beperkt voor Valencia. "In Spanje is er een nauwkeurige economische controle", liet Valencia-trainer Gennaro Gattuso optekenen in La Gazzetta dello Sport. "Zo begint FC Barcelona morgen (zaterdag, red.) aan de competitie, terwijl het nog verschillende spelers moet inschrijven."

"Het heeft geen zin om iemand te kopen die je eigenlijk niet kunt betalen", zei Gattuso. "Op het gebied van geld zijn we beperkt, maar dat doet niet af aan ons enthousiasme. Op het veld zullen we zien hoe ver we kunnen komen."

Valencia leek wel dicht bij de komst van Juventus-middenvelder Arthur, maar nu lijkt de club toch te weinig geld te hebben voor de transfer. "We kunnen dat ons niet veroorloven. Dan is het nutteloos om er omheen te draaien of beloftes te doen die we niet na kunnen komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie