En nu Basaksehir en Young Boys voor Antwerp en Anderlecht

11-08-2022 22:47
15

Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht maakten donderdag geen fout in de voorrondes van de UEFA Conference League. The Great Old neemt het in de volgende ronde op tegen Istanbul Basaksehir FK. Terwijl Anderlecht het in een dubbele confrontatie opneemt tegen BSC Young Boys.

Istanbul Basaksehir – Breiðablik Kópavogur 3-0 (cumulatief 6-1)
Dat de Turken in de volgende ronde de tegenstander van Antwerp worden, is geen verrassing. Basaksehir had immers de heenmatch al met 1-3 gewonnen. Donderdag volgde een tweede zege. Twee van de de drie doelpunten kwamen van voormalig JPL-spelers. Stefano Okaka (ex-RSC Anderlecht) opende de score. Ahmed Touba (ex-Club Brugge) verdubbelde de score. Danijel Aleksić zette de eindstand op het bord.

BSC Young Boys – KuPS 3-0 (cumulatief 5-0)
Ook Young Boys liet zich donderdag niet verrassen. Tegen Kups had het de heenmatch al met 0-2 gewonnen en in de terugmatch deden de Zwitsers het nog beter. Al na drie minuten was Jean-Pierre Nsame aan het feest. Voor de rust stond de 2-0 al op het bord met dank aan Vincent Sierro. Nsame pikte na de rust nog zijn tweede doelpunt van de avond mee.