Anderlecht rekent weer af met Paide met dank aan invaller Fabio Silva

11-08-2022 21:51
89

RSC Anderlecht heeft voor de tweede keer in acht dagen tijd gewonnen van Paide Linnameeskond. Na de 0-2 zege in Estland haalde Anderlecht het donderdag thuis met 3-0. Dat was vooral te danken aan één man … invaller Fabio Silva.

Anderlecht speelde donderdag een match met twee gezichten. Voor de rust speelde Anderlecht traag en slordig. Mazzu had een basisplaats gegeven aan Olsson, Ashimeru en Raman. Maar de jongens die niet meteen aanzien worden als basisspelers konden niet overtuigen in de eerste 45 minuten. Bij Anderlecht was er in de kern trouwens geen sprake van Gomez. De Spanjaard lijkt op weg naar Manchester City. Amuzu - die andere linkerflankspeler die op buitenlandse interesse kan rekenen - stond gewoon in de basis.

Toen het rustsignaal klonk, trakteerde een deel van de thuisaanhang de spelers van Anderlecht op een fluitconcert. De 0-0 ruststand was duidelijk niet naar de zin van de fans. Anderlecht ontsnapte voor de rust trouwens aan een achterstand. Trebel haalde na een corner een bal vlak voor de lijn weg. Anderlecht dreigde enkel in het slot van de eerste helft via Esposito, maar de Italiaan wacht nog altijd op zijn eerste officiële doelpunt voor paars-wit.

Op het uur veranderde het wedstrijdbeeld. Mazzu bracht Refaelov, Stroeykens en Silva tussen de lijnen. Vooral toen die laatste het veld op kwam, gingen de handen van de fans op elkaar. Wisten zij toen al wat er ging volgen? Silva nam Anderlecht op sleeptouw. Refaelov stak Silva diep en Portugees bracht Anderlecht na één minuut op het veld te staan op voorsprong.

De 1-0 gaf Anderlecht vertrouwen. Silva lag ook aan de basis van de 2-0. Eerst besloot hij nog op de doelman van de bezoekers, maar daarna had hij de cool om Murillo te bedienen. De rechterflankspeler verdubbelde de score op twintig minuten van het einde. Zes minuten later was het wederom Murillo die scoorde. Na een vlotte aanval met Refaelov, Stroeykens en een hakje van Olsson kwam de eindstand op het bord.

In de volgende ronde wacht waarschijnlijk BSC Young Boys op Anderlecht. Die club staat 2-0 voor tegen KuPS.