OFFICIEEL: Marokko zet bondscoach nog voor WK op straat

OFFICIEEL: Marokko zet bondscoach nog voor WK op straat

11-08-2022 15:00
2

Vahid Halilhodzic is ontslagen als bondscoach van Marokko, zo maakt het Noord-Afrikaanse land donderdag bekend. De Bosnische oefenmeester lag al langere tijd onder vuur, onder meer doordat hij de laatste jaren in de clinch lag met Hakim Ziyech.

L'Équipe schreef woensdag al dat de verstoorde relatie met de Chelsea-spelmaker één van de redenen is om afscheid te nemen van Halilhodzic. Het moment is desondanks opvallend. Over enkele maanden komen de Leeuwen van de Atlas in actie op het WK in Qatar. In de groepsfase zijn de Rode Duivels, Kroatië en Canada de tegenstanders. Mogelijk treedt Marokko nu wél aan met Ziyech.

Halilhodzic legde recent wel zijn conflict met Noussair Mazraoui bij, maar de situatie rond Ziyech bleef problematisch. De Bosniër stond sinds 2019 aan het roer bij Marokko. Walid Regragui is nu zijn beoogde opvolger. De oud-international pakte afgelopen seizoen de landstitel met Wydad Casablanca. Ook veroverde hij de Afrikaanse Champions League met de club.

Met Sofian Chakla en Selim Amallah zijn er in de Jupiler Pro League nog twee kanshebbers voor een WK-selectie. Tarik Tissoudali kan er door zijn zware blessure niet bij zijn.