'Newcastle wil Benfica beroven van beoogd opvolger van Núñez'

'Newcastle wil Benfica beroven van beoogd opvolger van Núñez'

11-08-2022 13:43

Darwin Nunez vertrok deze zomer van Benfica naar Liverpool. De Portugese ploeg rekende op Gonçalo Ramos om het vertrek van Darwin op te vangen. Benfica-trainer Roger Schmidt moet rekening houden met een vertrek van Gonçalo Ramos. De 21-jarige Portugese spits staat in de belangstelling van Newcastle United, dat meldt Fabrizio Romano.

Volgens de transferexpert is de steenrijke Premier League-club al in gesprek met de speler en zijn club. Benfica kan spoedig een officieel voorstel verwachten. Ramos staat ook al enkele maanden op het verlanglijstje van Paris Saint-Germain, maar Newcastle lijkt nu door te pakken.

Ramos was vorige week nog de grote man bij Benfica. In de heenwedstrijd tegen FC Midtjylland in de derde voorronde van de Champions League maakte hij een hattrick (4-1). In de return in Denemarken kwam O Glorioso vervolgens niet meer in de problemen. Met Ramos leek Schmidt de opvolger van de naar Liverpool vertrokken Darwin Núñez in huis te hebben, maar nu zou dus ook de Portugese jeugdinternational kunnen vertrekken.

Wel kan Benfica hoog in de boom zitten, omdat Ramos nog een contract heeft tot medio 2026. Bij Newcastle kan hij teamgenoot worden van Sven Botman, één van de andere topaankopen deze zomer. Verder gingen linksback Matt Target en doelman Nick Pope al op St. James' Park aan de slag.