Lukaku gaat met Internazionale in bijzondere uittruitjes spelen

Lukaku gaat met Internazionale in bijzondere uittruitjes spelen

11 augustus - 19:33
0

Romelu Lukaku trekt komend seizoen niet meer het shirt van Chelsea FC aan, maar wel dat van Internazionale. De Nerrazzuri maakten donderdag hun nieuwe uittruitje bekend. De nieuwe shirts hebben een opvallend design, dat perfect bij de club zou passen.

De shirts waarmee Lukaku en co op verplaatsing zullen spelen zijn wit met een lichtblauw patroon. Het patroon stelt een wereldkaart voor waarop alle continenten te zien zijn. 'We are brothers and sisters of the world', met die woorden pakt Inter uit bij de voorstelling van de nieuwe truitjes.

Met de shirts verwijst Internazionale naar de ontstaansgeschiedenis van de club. In 1908 ontstond Inter nadat enkele bestuursleden van AC Milan besloten om een nieuwe Milanese club op te richten. De reden: in die tijd was het nog gebruikelijk dat bestuursleden zelf voetbalden voor de club. Bij Milan was er toen der tijd een Zwitsers bestuurslid die bij AC Milan niet mocht meespelen aangezien hij geen Italiaan was. Dat zorgde voor een nieuwe club in Milaan waar spelers van alle nationaliteiten welkom waren: Internazionale Milano.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie