Ontknoping Nations League wordt mogelijk gespeeld in Boudewijnstadion

Ontknoping Nations League wordt mogelijk gespeeld in Boudewijnstadion

11 augustus - 13:01 Laatste update: 13:03
10

De ontknoping van de Nations League zou volgend jaar wel eens in België plaats kunnen vinden. Dat meldt Sporza op haar website. De Belgische Voetbalbond zou interesse hebben om de eindronde in het Koning Boudewijnstadion te organiseren. 

Het zou meteen in inwijding zijn in het gerenoveerde stadion. Het stadion krijgt namelijk een opknapbeurt en renovatiewerken zullen uitgevoerd worden. De Rode Duivels bezetten momenteel de tweede plek in hun groep. Ze staan nu drie punten achter op de leider in hun poule, Nederland. Mocht België die kloof kunnen dichten en groepswinnaar worden, dan zou de eindronde wel eens plaat kunnen vinden in het Boudewijnstadion. Maar ook het stadion moet dan slagen in haar test. Er zouden 50.000 stoeltjes aangepast moeten worden aan de normen van UEFA. Een groot werk, want de geschatte prijs voor dit werk zou zo’n drie miljoen euro zijn. 

Brussel zou tegen die tijd ook haar renovatiewerken uitgevoerd willen hebben. Zo moet Tribune 1 helemaal aangepakt worden. Vooral binnenin de tribune zullen er werken plaatsvinden. Een nieuwe perszaal en kleedkamers staan op het programma. De prijs hiervoor zou 1 miljoen euro zijn. 

Maar het belang van de renovatiewerken is duidelijk. "Het is een belangrijke kost, maar het is geen grootse totaalrenovatie. Daar hebben we meer middelen voor nodig en dat kan de stad Brussel niet alleen", aldus de schepen van sport in Brussel. "De renovatiewerken stonden al in de steigers en worden nu echt concreet", vertelt hij aan Sporza. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie