Courtois heeft record te pakken door winst in Europese Supercup

Courtois heeft record te pakken door winst in Europese Supercup

11-08-2022 11:14
1

Op woensdag haalde Real Madrid haar zoveelste trofee binnen. De club van Thibaut Courtois en Eden Hazard won de Europese Supercup met door een 2-0 winst van Eintracht Frankfurt

Courtois evenaart door de winst van woensdag het record voor meeste buitenlandse trofeeën gewonnen door een Belgische speler. Courtois heeft ondertussen vijftien trofeeën in het buitenland gewonnen. 

Dit aantal evenaart het record van Thomas Vermaelen en Daniel Van Buyten. Er zijn nu drie Rode Duivels die dit record van titels op het internationale toneel delen. Vlak achter hen staat Eden Hazard, die veertien internationale trofeeën op zijn naam heeft staan, terwijl Vincent Kompany en Kevin De Bruyne er dertien op hun naam hebben staan.

Dit is een nieuw record voor de Belgische doelman, en een die zowel voor Real Madrid als voor de Rode Duivels van groot belang is. Courtois leverde opnieuw een uitstekende prestatie, zoals gewoonlijk, en speelde een belangrijke rol in de vijfde overwinning van Madrid in de Europese Super Cup.