Greenkeepers hebben het moeilijk met groen houden: Mag niet te lang duren

Greenkeepers hebben het moeilijk met groen houden: "Mag niet te lang duren"

10 augustus - 17:39
7

De warme periode in ons land zorgt ervoor dat de tuinen van menig burger geek kleuren. Dat is natuurlijk geen optie voor een voetbalveld. Toch beginnen greenkeepers het stilaan warm te krijgen.

Sporza ging langs bij de terreinverzorgers van KAA Gent. Die getuigden over hoe de droogte voor moeilijkheden kan gaan zorgen. "We gebruiken op dit moment recuperatiewater en gewoon regenwater. Onder de parking hebben we een grote bufferzone, maar ook die voorraad is eindig als de hitte blijft aanhouden."

Dorre grasvelden zijn natuurlijk geen optie, maar de realiteit is wel dat ook voetbalclubs zich moeten houden aan de regels van de overheid. Indien er een sproeiverbod wordt opgelegd zullen ook zij zich daaraan moeten houden. "We hopen dat het er niet komt, maar als we realistisch zijn moeten ons daar op voorbereiden. Twee jaar geleden hebben we het al meegemaakt en dan moesten we vooral 's nachts gaan sproeien in de toegestane uren."

Momenteel houden de voetbalclubs het nog wel vol met de watervoorraad tot midden september. Naar alle verwachtingen valt er voor die tijd terug wat regen, wat weer voor ademruimte zal zorgen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie