FIFA beslist: WK begint een dag eerder, Qatar krijgt openingswedstrijd

FIFA beslist: WK begint een dag eerder, Qatar krijgt openingswedstrijd

10 augustus - 17:18 Laatste update: 10 augustus - 17:18
8

De kans bestaat dat het WK in Qatar één dag eerder van start gaat. Op die manier kan gastland Qatar - en niet het Nederlands elftal tegen Senegal - alsnog de openingswedstrijd spelen. 

Normaliter speelt het gastland altijd de openingswedstrijd, maar op dit moment is het openingsaffiche nog altijd Senegal-Nederland op 21 november. De aftrap van dit duel is om 13.00 uur. Omdat het dan nog licht is, en Qatar een grootse vuurwerkshow in petto heeft, wil het niet op dat tijdstip aftrappen.

Om niet met traditie te breken wordt nu overwogen om Qatar alsnog de openingswedstrijd te laten spelen. De eerste groepswedstrijd tegen Ecuador zou dan worden verplaatst naar zondag 20 november om 20.00 uur. Mocht dat gebeuren, dan zou Senegal-Nederland dus de tweede WK-wedstrijd worden. Volgens Het Franse persagentschap AFP zal de FIFA deze vraag toestaan. De bond heeft nu nog niet gereageerd op het nieuws.

Update: De FIFA heeft donderdag laten weten dat het WK inderdaad een dag eerder zal beginnen dan eerst de bedoeling was. De openingsmatch wordt nu gespeeld op zondag 20 november. Zo speelt gastland Qatar nu dan tch de openingsmatch. Ecuador is de tegenstander van dienst. Ook de openingsceremonie verhuist naar een dag vroeger.

Aan de rest van het wedstrijdschema verandert er (momenteel) niets. De Rode Duivels beginnen aan hun WK op woensdag 23 november. De finale gaat door op zondag 18 december. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie