'De Jong houdt voet bij stuk, kans dat hij instemt met Barcelona is 0,0%'

'De Jong houdt voet bij stuk, kans dat hij instemt met Barcelona is 0,0%'

10 augustus - 11:44
25

De spanning rond Frenkie de Jong loopt op. Woensdagochtend pakken de Catalaanse kranten Mundo Deportivo en Diario Sport uit met nieuws over de 25-jarige middenvelder, die niet van plan is zich te laten wegpesten door FC Barcelona.

Ondanks het feit dat Barça hem voor 85 miljoen euro probeert te verkopen aan Manchester United of Chelsea, zijn salaris wil verlagen en zelfs overweegt zijn contract op te zeggen, is De Jong vastbesloten in Camp Nou te blijven. Het zorgt voor 'maximale spanning' bij Barcelona, aldus Sport. Mundo Deportivo kopt dat De Jong 'voet bij stuk houdt'.

Niet alleen heeft De Jong geen vertrekplannen, hij voelt er ook niets voor om zich weg te laten jagen. Hij vindt volgens Catalaanse media dat er sprake is van een lastercampagne vanuit Barcelona. Zijn familieleden schatten de kans dat De Jong instemt met een salarisverlaging op '0,0%'. Hij wordt 'mentaal erg sterk en erg positief' genoemd. Ook zou zijn relatie met trainer Xavi ondanks alles 'zeer goed' zijn.

De Jong heeft ervoor gekozen om geen commentaar te geven op de bijzondere ontwikkelingen rond zijn persoon. Hij concentreert zich op de competitie-opener tegen Rayo Vallecano van aanstaande zaterdag. Ook zijn management zwijgt liever. Wel is de zaak gemeld bij La Liga en spelersvakbond FIFPro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie