Geraerts na uitschakeling Union: “Trots dat we aan tafel zitten met Rangers”

10-08-2022 11:04
9

Union Saint-Gilloise kon gisteren een gepast vervolg breien aan het sprookjesseizoen van vorig jaar. De ploeg van Karel Geraerts nam het gisteren in de terugwedstrijd van de derde kwalificatieronde van de Champions League op tegen FC Rangers. De Schotse ploeg kon een 2-0 achterstand in de heenwedstrijd ophalen en kegelde Union met een 3-0 naar de Europa League.

Het is een troostprijs, de poulefase van de Europa League. Zeker als je weet dat Union er schitterend voor stond na de 2-0 in de heenwedstrijd. De ploeg van Geraerts kon geen vuist maken en kende slechts enkele momenten waarin het zelf kon aanvallen. Met de rug tegen de muur geduwd probeerde Union te overleven.

Geraerts klonk na de wedstrijd teleurgesteld maar vooral ook trots op zijn spelers. "We hadden meer kansen vorige week in Leuven," zei hij in Sudinfo.  "Vandaag was ons doel om goed georganiseerd te zijn en onze tegenstanders niet veel kansen te geven. Dat is wat we een groot deel van de wedstrijd hebben gedaan.” Union maakte helaas individuele fouten op de verkeerde momenten. Ze hebben Rangers te veel kansen gegeven en de Schotse ploeg liet deze niet liggen.

Geraerts betreurde het dat hij in het begin van de wedstrijd de storm had weten te doorstaan, maar dat hij vlak voor de rust was uitgevallen. "Ons werd verteld dat de eerste 15 of 20 minuten erg belangrijk zouden zijn.” Die minuten overleefden de mannen van Geraerts. Vlak voor rust moesten ze toch dat eerste doelpunt slikken. Toch is de coach fier op wat ze hebben laten zien. "We mogen trots zijn dat we nu aan de tafel van de Rangers zitten. Het grote verschil tussen ons en hen is dat we ze doelpunten hebben gegeven."