Pro League en partners vinden oplossing: vanaf nu wél buitenspellijn in Westerlo

Pro League en partners vinden oplossing: vanaf nu wél buitenspellijn in Westerlo

10 augustus - 10:20
2

Ook bij wedstrijden in het Kuipje kan de VAR zich vanaf nu volledig uitleven. Op speeldag één was er wat opschudding ontstaan, toen bleek dat de infrastructuur bij KVC Westerlo het niet toeliet om een vakkundige buitenspellijn te tekenen. Dat euvel is nu verholpen, meldt de Pro League.

In samenspraak met rechtenhouder Eleven Sports, de Belgische voetbalbond, Mediapro en uiteraard de club zelf werd een oplossing gevonden voor de korte én langere termijn. In eerste instantie komen er twee extra camera's in het Kuipje. Die moeten de videoscheidsrechters wél in staat stellen om een buitenspellijn te trekken bij twijfelachtige situaties.

Op langere termijn zal Westerlo enkele renovatiewerken moeten doorvoeren. Het zal bepaalde platformen verhogen, zodat de aanwezige zestienmetercamera's vanaf dan het juiste overzicht bieden voor de buitenspeltechnologie. Standard Luik kan dus op haar twee oren slapen. Komend weekend trekken De Rouches naar de Kempen. In principe zou buitenspel daar nu vlekkeloos beoordeeld moeten worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie