OFFICIEEL: Genk blijft heil zoeken in Zuid-Amerika, Galarza zorgt voor vers bloed

OFFICIEEL: Genk blijft heil zoeken in Zuid-Amerika, Galarza zorgt voor vers bloed

10 augustus - 10:05 Laatste update: 10:24
11

KRC Genk blijft met volle overtuiging het Zuid- en Midden-Amerikaanse pad bewandelen. De Limburgers hebben de overstap van Matias Galarza helemaal afgerond. Hij komt over van Argentinos Juniors uit (je raadt het al) Argentinië.

De twintigjarige middenvelder vertoefde al een tweetal dagen in ons land om zijn medische proeven af te leggen. Daarna is het licht op groen gezet, waardoor Genk de transfer volledig heeft kunnen officialiseren. Via haar sociale media meldt de club nu dat Galarza voor vier seizoenen heeft getekend, tot medio 2026 dus. Naar verluidt betaalt Genk een afkoopsom van zo'n zes miljoen euro op tafel voor haar nieuwste aanwinst.

De jonge Galarza wordt op de website van Genk omschreven als een technisch sterke middenvelder. 'Matías beschikt over een goede dribbel, is energiek en heeft een goede pas in de voeten', luidt het. Na Nicolas Castro is hij al de tweede Argentijn die deze zomer neerstrijkt in de mijnstad. Met onder meer Daniel Muñoz, Carlos  Cuesta, Jhon Lucumi en Gerardo Arteaga wordt er al een aardig mondje Spaans gesproken in de Genkse kleedkamer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie