L'Equipe: vooral spelers schuldig bij Monaco, wel vragen bij één wissel Clement

L'Equipe: vooral spelers schuldig bij Monaco, wel vragen bij één wissel Clement

10 augustus - 09:50
1

Ook dit jaar zal er geen Champions-League-voetbal te aanschouwen zijn in het Stade Louis II. Het AS Monaco van Philippe Clement moest zich zien te plaatsen via de voorrondes, maar de voorlaatste horde bleek al te machtig. PSV schakelde de Monegasken uit na verlengingen (3-2). L'Equipe zet Clement enigszins uit de wind en wijst vooral naar de spelers.

Het toonaangevende Franse dagblad legt Monaco na de ontgoocheling op de pijnbank. Voornamelijk de aanvallende spelers moeten het ontgelden. Zo krijgt Aleksandr Golovin een viertje. Dé grootste zondebok krijgt Takumi Minamino toegespeeld. Volgens L'Equipe verdient de Japanse zomeraanwinst, van wie veel verwacht wordt in Monaco, niet meer dan een twee. 'Hij kwam snelheid en kracht tekort en kon nooit zijn stempel drukken', luidt de analyse.

De kritiek op Clement blijft opvallend beperkt. PSV toonde 'meer realiteitszin' in haar aanpak, maar eigenlijk deed Monaco het bijlange zo slecht niet. De spelers lieten hun coach in de steek, zo lijkt de teneur. Enkel de wissel van Wissam Ben Yedder deed de wenkbrauwen fronsen. De goaltjesdief zette zich in minuut '70 nog maar eens op het bord door de levensbelangrijke 1-2 aan te tekenen, maar moest twaalf minuten later naar de kant. In de verlengingen ontbeerden Clement en co zijn stootkracht.

En dus zal Monaco haar wonden moeten likken. Met de Europa League heeft de club nog een troostprijs achter de hand, maar het grote doel voor dit seizoen was om nog eens mee te doen met de grote jongens. Het is inmiddels al van het seizoen 2018-2019 geleden dat Monaco nog eens de groepsfase van de Champions League bereikte.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie