Union geeft het helemaal weg: Rangers maakt comeback compleet na flaters

09-08-2022 22:40 Laatste update: 22:57
43

Union SG nam het in de terugwedstrijd van de Champions League op in een kolkend Ibrox Stadium.

Zoals verwacht startte Rangers op een hoog tempo en met veel druk naar voren. Union SG kwam er nauwelijks uit, maar kwam na twintig minuten toch eens piepen na een corner waarbij Van der Heyden voorlangs kopte. Na een halfuur kwam de beste kans voor de Rangers, maar Moris pakte uit met een knappe redding.

In de veertigste minuut kreeg Union SG een gevaarlijke vrije trap, maar een ingestudeerd nummertje nam te veel tijd in beslag waardoor de kans weg was. Vlak voor rust wees de scheidsrechter vervolgens naar de stip. Van der Heyden toucheerde de bal met zijn arm. Tavernier miste niet en Rangers 1-0 voor.

In de tweede helft speelde Union SG de 2-0 voorsprong van de heenwedstrijd helemaal kwijt. Colak maakte er na een uur spelen 2-0 van. Moris voorkwam vervolgens erger. Union SG kwam een beetje beter in de wedstrijd en even leek Sands op weg naar rood, maar de ref kwam op zijn stappen terug.

Tien minuten voor tijd werd de comeback van de Rangers compleet. Een controversiële fout van Van der Heyden werd bestraft. Moris ging de fout in op een hoge bal en Malik Tillman maakte de 3-0. Union probeerde nog een vuist te maken, maar Rangers zette de vicekampioen telkens blok.

Een tussenkomst van Moris twee minuten voor tijd zorgde ervoor dat Morelos de wedstrijd niet helemaal besliste. In de blessuretijd kwam die kans voor Union er nog. Twijfel bij Adingra zorgde er echter voor dat het gevaar beperkt bleef. In het slot kreeg Lazare nog een tweede gele kaart.

Uiteindelijk bleef het bij 3-0, waardoor Union SG is uitgeschakeld voor de Champions League.