Wijnaldum toont zich realistisch: 'Het zal moeilijk worden, WK is al in de winter'

Wijnaldum toont zich realistisch: 'Het zal moeilijk worden, WK is al in de winter'

9 augustus - 22:12
0

Georginio Wijnaldum heeft zijn keuze voor AS Roma weloverwogen. De van Paris Saint-Germain overgekomen middenvelder won advies bij oud-ploeggenoten.

Jürgen Klopp noemde Wijnaldum in diens Liverpool-periode ooit 'de perfecte middenvelder'. Tijdens zijn presentatie in Rome komt die bijnaam aan bod. "Ik ben geen perfecte middenvelder. In Liverpool viel alles perfect in elkaar. Ik speelde daar een ander type voetbal, in een ander systeem, dan in Parijs. Maar als Klopp zoiets roept, dan maakt je dat blij", zegt de middenvelder. "Alleen ik weet dat je status bij het ene team heel anders kan zijn dan bij het andere team. Ik hoop dat ik bij Roma weer de perfecte middenvelder kan zijn die ik bij Paris Saint-Germain niet was."

Wijnaldum erkent dat José Mourinho een factor heeft gespeeld in zijn komst. "Maar ook, vanwege de vastberadenheid die de club toonde om me te halen", voegt hij eraan toe. "Ik heb met Mohamed Salah en Kevin Strootman gesproken. Ze hadden alleen maar goede verhalen. Ook Achraf Hakimi was positief, hoewel hij voor Internazionale speelde. Ik voel me hier nu gewild en gewaardeerd."

De komende periode wordt voor Wijnaldum direct cruciaal, richting het WK. Hij erkent dat hij er direct moet staan, wil hij kans maken op een uitverkiezing van Louis van Gaal. "Het zal moeilijk worden, want het WK is al in de winter. Onmogelijk is het niet, voor mij is het belangrijk om goed te beginnen. Dan ben ik er zo snel mogelijk klaar voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie