'Ten Hag blijkt het werk van vijftig United-medewerkers niet te vertrouwen'

'Ten Hag blijkt het werk van vijftig United-medewerkers niet te vertrouwen'

9 augustus - 20:25 Laatste update: 20:54
2

Manchester United zit diep in de problemen, constateert clubicoon Gary Neville. Volgens de analist van Sky Sports wordt Erik ten Hag niet geholpen door het zwalkende, Eredivisie-georiënteerde transferbeleid.

Na het transfervrije vertrek van onder meer Paul Pogba, Edinson Cavani, Juan Mata en Nemanja Matic was het duidelijk dat Manchester United zich moest versterken, maar tot op heden kwamen alleen Tyrell Malacia, Lisandro Martínez en Christian Eriksen op Old Trafford. "United kon dit al een jaar geleden zien aankomen. Het is niks nieuws. Het transferbeleid is zorgwekkend", reageert Neville bij Sky Sports.

Dat Ten Hag veel lijkt te bepalen, is volgens de voormalige rechtsback geen goede zaak. "Ze vertrouwen blindelings op spelers uit de Eredivisie. Dat betekent Ten Hag het werk van vijftig mensen die verantwoordelijk zijn voor de scouting en het transferbeleid niet vertrouwt." Neville vervolgt: "Hij kijkt met name naar spelers die hij kent vanuit Nederland en dat is niet altijd de beste markt gebleken voor Premier League-clubs. Er komen goede spelers vandaan, maar het is niet de markt met de grootste hit rate."

De dramatische competitiestart van Manchester United, thuis tegen Brighton & Hove Albion (1-2), is niét de schuld van de aankopen en Ten Hag, benadrukt Neville. "Martínez deed het best aardig. Het was zijn eerste Premier League-wedstrijd, hè. Op Old Trafford. In een niet-functionerend elftal. Het is ook niet de schuld van Ten Hag. Het probleem ligt bij de club. Zij hebben een outstanding manager geen betere selectie gegeven bij de seizoenstart. Dat is onacceptabel. Het mag niet gebeuren, maar het is gebeurd. De kwaliteit van deze selectie moet een schok voor Ten Hag zijn geweest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie