Union of Rangers? Schotse pers gelooft in ommekeer door Ibrox en terugkeer spitsen

Union of Rangers? Schotse pers gelooft in ommekeer door Ibrox en terugkeer spitsen

09-08-2022 16:00 Laatste update: 19:00
15

Union reisde maandag af naar Glasgow waar het zich klaarmaakt voor de terugwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League. Stamnummer 10 verdedigt er een 2-0-voorsprong uit de heenwedstrijd. Niet enkel in Brusselse café’s en Schotse pubs wordt er uitvoerig over de wedstrijd gespeculeerd, ook in de Schotse pers is FC Rangers tegen Union Saint-Gilloise het gespreksonderwerp.

“It’s a huge night for Rangers”, schreef Daily Record over de confrontatie met Union, voor wie het misschien nog meer een ‘gigantische wedstrijd’ is. De fans van Union Saint-Gilloise zagen hun favoriete club drie jaar geleden nog strijden om een punt tegen Roeselare en Lommel en zien dinsdagavond hun helden aantreden op Ibrox in Glasgow. De inzet: een plek in de Play-Off-ronde tegen PSV of AS Monaco, de laatste horde voor de Champions League-groepsfase. Een avond om nooit te vergeten lijkt het zeker te worden: ofwel schakelt Union het grote Rangers uit, ofwel zorgen de Schotten voor een remontada en moet Union de CL-droom weer opbergen.

Dat Union, om het op zijn zachtst uit te drukken, niet de beste generale repetitie had voor de wedstrijd tegen Rangers, is ook de Schotse pers niet ontgaan. Daily Record noemde de 3-0-nederlaag van Union tegen KV Mechelen een nachtmerie als opwarmer voor de terugwedstrijd. Football Scotland citeerde Anthony Moris die tegen Rangers de nederlaag van afgelopen weekend wil goedmaken.

Les Unionistes of Ibrox?
Ondanks dat Union haar Europese wedstrijden niet in het eigen Dudenpark mag spelen, waren de Union-fans zeer goed vertegenwoordigd in Leuven tijdens de heenwedstrijd. In Glasgow wordt het natuurlijk een ander verhaal voor Union. De spelersgroep van Karel Geraerts Glasgow zal moeten omgaan met vijftigduizend Schotten die tegen Union zullen zingen en roepen. ‘Om de 2-0-achterstand weg te werken, zal Rangers nog maar eens beroep moeten doen op het publiek op Ibrox’, zo schreef Scottish Daily Express. Dat een verplaatsing naar het stadion van Rangers geen cadeau is, liet de club afgelopen seizoen zien in de Europa League. Zo konden onder meer Borussia Dortmund en West Ham United er niet winnen. ‘Ibrox heeft al enkele waanzinnige Europese avonden meegemaakt de afgelopen jaren en maak je klaar voor een nieuwe’, zo schreef men bij Daily Record.

Nu wel een Schot in de roos?
In de heenwedstrijd kon Rangers niet rekenen op haar beste spitsen en aanvaller Antonio Colak kon het de Union-verdedigers niet moeilijk maken in Leuven. Maar er is goed nieuws voor Rangers, of slecht nieuws voor Union, zo u wil: Met Alfredo Morelos en Ryan Kent beschikken de Schotten dinsdag terug over hun aanvallende krachten die afgelopen seizoen zo sterk waren in Rangers’ weg naar de Europa League-finale, zo wist Scottish Daily Express. Karel Geraerts doet voor de aanvallende impulsen van zijn ploeg opnieuw beroep op Loïc Lapoussin, Dante Vanzeir, Simon Adingra en Dennis Eckert-Ayensa. Nieuwkomers Gustaf Nilsson en Victor Boniface zitten nog niet in de selectie van de Brusselaars in Glasgow.

Exit Union?
‘Alles is nog mogelijk’ schreef Daily Record. Bij de Schotse krant gelooft men dat Rangers de klus kan klaren en de slechte uitgangspositie tegen Union kan omdraaien. ‘Rangers zal op haar best moeten zijn. Als ze snel scoren, wordt dit duel op zijn kop gedraaid. Als ze dat niet doen, wordt het een zenuwachtige avond voor Rangers’, zo schreef Daily Record. DR gelooft dat Union het onderspit zal moeten delven voor Rangers dat op de golf van het Ibrox-stadion zal surfen en er met Morelos en Kent twee aanvallers bij heeft die gemaakt zijn voor avonden als deze. In de Schotse pers gelooft men dus in Rangers, al wordt er vooral gedacht dat het Union pas in de verlengingen of zelfs na strafschoppen op de knieën zal krijgen.

Om 20u45 begint Union Saint-Gilloise eraan in Glasgow tegen Rangers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie