Refaelov maakt het verschil bij Anderlecht: Beter met de jaren

Refaelov maakt het verschil bij Anderlecht: "Beter met de jaren"

09-08-2022 15:00
7

Lior Refaelov is aan goed jaar bezig bij Anderlecht. Sinds januari was hij al goed voor zes goals en vijf assists. Georges Leekens is absoluut niet verbaasd dat Refaelov dit op zijn 36ste nog kan. 

Leekens had Refaelov bij Club Brugge en volgt hem nog op de voet. "Lior is zoals de wijn. Die wordt beter met de jaren", aldus Leekens bij Het Laatste Nieuws. "Lior is niet alleen een klassevolle, maar vooral een intelligente voetballer. Hij ziét voetbal. Hij is al zijn hele carrière leergierig en zoekt continu naar manieren om zichzelf te verbeteren. Dat maakt dat hij als 36-jarige nog zo'n hoog niveau haalt bij Anderlecht."

De komst van Felice Mazzu kan voor Refaelov ook een zegen zijn. "Lior is, net als Mazzu, een warmbloedig persoon. Geef hem die warmte en hij gaat voor je door het vuur. Lior kan een steun en toeverlaat zijn voor een coach, een verlengstuk op het veld. Dat was in mijn tijd ook al zo. Hij zorgt voor energie in een groep."

Afgelopen zondag liet Refaelov zich opnieuw zien bij Anderlecht. Tegen Seraing (3-1 winst) tekende hij nog eens voor twee assists. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie