UPDATE: FC Barcelona trekt aan vierde hendel en maakt opnieuw 100 miljoen vrij

UPDATE: FC Barcelona trekt aan vierde hendel en maakt opnieuw 100 miljoen vrij

9 augustus - 14:15 Laatste update: 9 augustus - 14:15
4

FC Barcelona heeft opnieuw heel wat miljoen bijgeschreven op haar bankrekening. De Catalanen hebben honderd miljoen euro verdient nadat het 24,5 procent van Barça Studios verkocht aan investeringsfonds GDA Luma.

Barça heeft de afgelopen zomer enkele stevige namen naar Camp Nou gehaald: Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha, Robert Lewandowski en Jules Koundé. Deze topaanwinsten mogen nog niet spelen voor Barcelona. De spelers kunnen nog niet geregistreerd worden door financiële beperkingen van de club.

Barcelona zet nu alle zeilen bij om te voldoen aan de eisen van LaLiga, om zo de nieuwe spelers toch te kunnen registreren. De club is genoodzaakt om nog eens extra aandelen te verkopen, omdat het de competitie in dreigde te gaan zonder de zomeraanwinsten. Het verkocht nu een percentage van Barça Studios om de zomeraanwinsten toch officiële wedstrijden te laten spelen voor Barcelona. 

Barcelona werkt verder met man en macht aan het verlagen van de spelerscontracten. Gerard Piqué en Ousmane Dembélé gingen al akkoord, maar Barcelona lijkt volgens Spaanse media desondanks nog dertig à veertig miljoen nodig te hebben om alles strak te trekken.

Update: FC Barcelona heeft via de officiële kanalen gecommuniceerd dat er honderd miljoen euro is vrijgemaakt. De club heeft 24,5 procent van Barça Studios verkocht aan het productiebedrijf Orpheus Media. In eerste instantie zou Barcelona het percentage van Barça Studios verkopen aan GDA Luma, maar wegens 'juridische en administratieve belemmeringen' kiest de club voor Orpheus Media, meldt Mundo Deportivo.

Nu er honderd miljoen euro is vrijgemaakt, hoopt Barcelona voor de start van La Liga de aanwinsten in te schrijven. Onder meer Robert Lewandowski, Jules Koundé, Raphinha, Ousmane Dembélé, Franck Kessié en Andreas Christensen kunnen momenteel nog geen officiële wedstrijden spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie