Transfervrije Sandler (ex-Anderlecht) onderhandelt in de Eredivisie 

Transfervrije Sandler (ex-Anderlecht) onderhandelt in de Eredivisie 

09-08-2022 12:00
4

De naam van Philippe Sandler doet waarschijnlijk nog wel een belletje rinkelen. De Nederlander speelde immers een seizoen op huurbasis voor RSC Anderlecht. Tegenwoordig zit de 25-jarige verdediger zonder club. Dat kan snel veranderen. NEC hoopt immers Sandler transfervrij aan te trekken.  

Sandler (25) streek in de winterse transferwindow neer bij Feyenoord. Hij tekende tot het einde van het afgelopen seizoen, met een optie op nog een jaar, maar de Rotterdamse leiding lichtte de optie niet. Sandler kwam bij Feyenoord tot 51 speelminuten in de Eredivisie.

Sandler kon transfervrij op zoek naar een nieuwe club en dat lijkt NEC te worden. De gesprekken met de club bevinden zich in de eindfase en het moet raar lopen wil het niet rondkomen. Sandler moet wel nog medisch worden gekeurd. Dat vernam VoetbalPrimeur.

De carrière van Sandler moet nog op gang komen. Hij maakte in 2018 de transfer van PEC Zwolle naar Manchester City, maar brak daar nooit door. Bij Anderlecht kwam de verdediger tot negen competitiewedstrijden en twee bekermatchen en bij zowel Troyes als Feyenoord slechts twee. Daarbij moet wel worden gezegd dat Sandler veel blessures en pech heeft gehad.

Een paar dagen geleden trok NEC nog doelman Jasper Cillessen aan.