'Samatta kan terugkeren naar Genk, Vrancken hunkert naar een spits'

'Samatta kan terugkeren naar Genk, Vrancken hunkert naar een spits'

09-08-2022 11:16
13

Ally Samatta zou wel eens zijn terugkeer naar KRC Genk kunnen maken. De nieuwe coach van Genk, Wouter Vrancken, zou grote fan zijn. Vrancken hoopt met Samatta een kant en klare spits bij zijn elftal te kunnen voegen.

Er zou een uitleenbeurt van Samatta op tafel liggen. De spits zou dus van fenerbahçe over kunnen komen naar Genk om opnieuw in het blauwe shirt te spelen.  Samatta was de grote publiekslieveling van het Genkse publiek. Hij scoorde in zijn periode bij Genk 76 goals en gaf twintig assists in 191 wedstrijden.

Hij verliet Genk voor een avontuur bij Aston Villa. Genk kreeg tien miljoen voor haar spits. Het avontuur in de Premier League was er echter eentje om snel te vergeten. De spits kon slechts twee doelpunten optekenen in zestien wedstrijden. Samatta werd doorverkocht aan Fenerbahçe. Met zes goals in 33 wedstrijden kon hij ook daar niet aan de hoge verwachtingen voldoen. Hij keerde even terug naar België en scoorde negen doelpunten en gaf vijf assists in 39 wedstrijden voor Antwerp

Een terugkeer naar de A-kern van Fenerbahçe lijkt er echter niet in te zitten. Een terugkeer naar Genk lijkt er nu volgens het Nieuwsblad wel in te zitten. Eerst leek Samatta geen optie, door het strategisch plan van Genk zorgt zijn leeftijd voor een probleem. Hij zou nu wel een eventueel laat vertrek van Onuachu kunnen opvangen. 

Waardoor, volgens Het Nieuwsblad, maandag de naam Samatta opnieuw op tafel kwam. “Omdat ‘Samagoal' zelf al lang naar een terugkeer hunkert, zal de deal waarschijnlijk snel rondkomen”, klinkt het in de krant. “Daarvoor moeten tijdens de onderhandelingen nog wel enkele financiële issues worden uit de weg geruimd. KRC Genk zal voor zijn extra spits geen Turks toploon kunnen uittrekken, financieel lijkt ook alleen een huurdeal realistisch.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie