Opvallend: Mazzu speelde tegen Seraing met meer jeugdspelers dan Kompany ooit deed

Opvallend: Mazzu speelde tegen Seraing met meer jeugdspelers dan Kompany ooit deed

9 augustus - 09:46
35

Nog niet alle criticasters zijn overtuigd, maar met drie overwinningen in vier wedstrijden is Felice Mazzu niet slecht begonnen aan zijn tijdperk als hoofdcoach van RSC Anderlecht. Eén van de vaak terugkerende twijfels bij zijn aanstelling was of de opvolger van Vincent Kompany wel voldoende aandacht zou besteden aan de eigen jegud. Wel, tegen RFC Seraing overtrof hij zijn voorganger zelfs!

Toen Kompany in 2019 met veel bombarie in het Lotto Park neerstreek, werd 'In youth we trust' één van de kernpeilers van het vernieuwde Anderlecht. Paars-wit moest en zou de komende jaren weer met een flinke portie eigen kweek aan de aftrap verschijnen. Onder Kompany werden daarin onmiskenbaar stappen vooruit gezet, maar Mazzu is niet van plan om dat pad volledig te verlaten.

Integendeel, tegen Seraing (3-1) startte de huidige trainer van Anderlecht met liefst zes spelers die hun opleiding genoten hebben op Neerpede: Francis Amuzu, Zeno Debast, Hannes Delcroix, Marco Kana, Noah Sadiki en Yari Verschaeren. Dat aantal haalde Kompany zelf nooit sinds hij het stokje als T1 officieel overnam. Enkel toen Simon Davies en Frank Vercauteren de touwtjes (althans op papier) in handen hadden, gebeurde dat ook al eens.

Hoewel Mazzu dus duidelijk gelooft in het potentieel van de jonkies in zijn kern, maakt hij daar geen prioriteit an sich van. "Er zullen wedstrijden zijn waarbij er maar twee jeugdspelers op het veld staan en matchen waarin het er acht kunnen zijn. Ik stel spelers vooral op om wedstrijden te winnen", tekende Het Belang van Limburg zijn ietwat laconieke reactie op.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie