Balikwisha mag dromen van topcompetitie: Alles wat moderne speler moet hebben

Balikwisha mag dromen van topcompetitie: "Alles wat moderne speler moet hebben"

09-08-2022 08:56
10

Dankzij een 4-2-zege tegen Oud-Heverlee Leuven prijkt Royal Antwerp FC nog steeds met het maximum van de punten aan kop van de Jupiler Pro League. Michel-Ange Balikwisha was de gevierde man in die laatste overwinning, al presteert de vleugelaanvaller eigenlijk al sinds de seizoensstart op hoog niveau. Er lijkt een grote toekomst voor hem weggelegd.

Na eerdere doelpunten tegen FC Drita en Zulte Waregem voegde Balikwisha tegen OHL een tweeklapper toe aan zijn prille seizoenstotaal. Zo staat hij begin augustus al op vier treffers, terwijl hij over de hele vorige campagne heen slechts vijf maal scoorde. Met een jaar vertraging lijkt de aankoopsom van vijf miljoen euro zich helemaal uit te betalen voor Antwerp. "Als Mickey de huidige lijn doortrekt, ben ik ervan overtuigd dat Antwerp hem op een gegeven moment kan verkopen voor minstens het dubbele van de aankoopprijs", stelt Stan van den Buijs dan ook bij Het Laatste Nieuws.

De huidige scout van KVC Westerlo weet als geen ander hoe je een talentvolle speler moet herkennen. En het talent, dat druipt gewoon van Balikwisha af. "Simpel gesteld heeft hij alles wat een moderne voetballer moet hebben: een individuele actie, loopvermogen, snelheid, scorend vermogen en werklust", somt Van den Buijs op. Gevraagd naar zijn limieten, hoeft hij niet lang na te denken. "Dan zeg ik je dat hij het potentieel heeft om het op een dag tot Rode Duivel te schoppen", klinkt het vastberaden.

Ticketje Premier League?
Ook Anders Nielsen, tot deze zomer actief op de Bosuil als rechterhand van Brian Priske, ziet Balikwisha een grootse loopbaan uitbouwen. Naast zijn voetballende kwaliteiten beschikt hij namelijk ook over een uitstekende mentaliteit. "Bovendien is hij allerminst een luie speler. Mickey doet elke wedstrijd heel veel sprints en high intensity runs, ook in verdedigend opzicht", aldus de Deen. Op topniveau is dat steeds belangrijker.

Waar zou de eindhalte zich kunnen situeren voor Balikwisha? Terwijl Van den Buijs de Primera Divison naar voren schuift als ideale bestemming, houdt Nielsen ook een andere deur open. "Zelfs in een fysiek veeleisende competitie als de Engelse zie ik Balikwisha op termijn wel zijn mannetje staan", is hij zeker. Hoe dan ook mag Antwerp zich bij een verkoop verheugen op een veelvoud van de vijf miljoen die het zelf op tafel legde. "Als je ziet welke bedragen er tegenwoordig worden neergeteld voor beloftevolle jongeren - zie Charles De Ketelaere - dan gaat Mickey ook een mooie cent opbrengen", oogt de toekomst rijkelijk.