Teuma is klaar om Union voorbij Ibrox te loodsen: Geen schrik, meer opwinding

Teuma is klaar om Union voorbij Ibrox te loodsen: "Geen schrik, meer opwinding"

09-08-2022 07:47
1

Het is zover: Union Saint-Gilloise staat deze dinsdagavond voor één van de belangrijkste wedstrijden uit de clubgeschiedenis. Op het veld van Glasgow Rangers moet het een 2-0-voorsprong uit de heenwedstrijd succesvol zien te verdedigen in de voorlaatste voorronde van de Champions League. Aanvoerder Teddy Teuma hoopt zijn ploeg over de streep te trekken.

Met de kapiteinsband rond de arm zal er in moeilijke momenten vaak naar de Maltees-Franse middenvelder gekeken worden. "Ik heb een grote rol", beseft hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. Dat kwartje kan beide kanten opvallen. "Als alles goed gaat, zal de kapitein een groot deel van het succes zijn. En als we verliezen, zal het voor een groot deel mijn fout zijn. Dat maakt deel uit van mijn verantwoordelijkheid", aanvaardt Teuma zijn voortrekkersrol.

Over de mogelijke impact van de thuisfans is de voorbije dagen al heel wat inkt gevloeid. Aan Den Dreef leek Rangers Union op voetballend vlak weinig pijn te kunnen doen, maar met de steun van het mythische Ibrox kan dat veranderen. "We mogen een zottenkot verwachten. Daarop moeten we mentaal voorbereid zijn", waarschuwt ook Teuma.

Niet ingraven
Ondanks de ongetwijfeld hete avond ziet Teuma het volledig zitten. "Ik voel hier geen schrik. Ik voel meer opwinding. Ik snak ernaar om in zulke stadions te spelen", bekijkt de linkspoot het glas halfvol. "We komen hier niet als 'slachtoffer', maar om onze kaarten uit te spelen." Die troeven liggen in de eerste plaats natuurlijk bij de 2-0-voorsprong.

Het wedstrijdplan van Union is dan ook duidelijk. "We zullen onder een enorme druk komen te staan, maar we mogen niet te veel achteruit kruipen. We moeten georganiseerd blijven en proberen 'ons voetbal' te spelen", geeft Teuma aan. Als Union daarin slaagt, kijkt het vanaf volgende week AS Monaco of PSV in de ogen in de laatste voorronde van de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie