'Bod van twaalf miljoen voor Faes, maar ondanks belofte houdt Reims been stijf'

'Bod van twaalf miljoen voor Faes, maar ondanks belofte houdt Reims been stijf'

09-08-2022 07:16
10

In navolging van een heleboel andere (potentiële) Rode Duivels zou ook Wout Faes deze zomer andere oorden kunnen opzoeken. Het Italiaanse Torino FC zou zelfs al een erg hoog bod hebben neergelegd bij Stade de Reims. Zijn huidige club heeft dat echter van tafel geveegd.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Torino liefst twaalf miljoen euro over voor Faes, die er de opvolger moet worden van Gleison Bremer. Die Braziliaan ontpopte zich in Turijn tot de beste verdediger van de Serie A en verkaste deze mercato naar stadsgenoot Juventus voor een vette som van ruim 40 miljoen euro. Er is dus voldoende budget aanwezig om te investeren in een gedegen vervanger.

Die vervanger zou Faes moeten worden. Onze landgenoot zou zelf al een persoonlijke overeenkomst gevonden hebben met Torino, maar Reims ligt voorlopig dwars. Dat is om twee redenen best opvallend. Ten eerste kocht de Franse middenmoter Faes zelf aan voor slechts 2,5 miljoen euro bij KV Oostende, waardoor het dus flinke winst kan maken. Ten tweede had voorzitter Jean-Pierre Caillot hem de belofte gedaan dat hij na zijn tweede seizoen mocht vertrekken.

Blijkbaar verlangt Reims toch nog meer boter bij haar Belgische vis. De voorbije twee jaar is Faes er uitgegroeid tot de leider in de defensie. Op de eerste speeldag van de nieuwe Ligue 1 ging het wel even pijnlijk fout. Op het veld van Olympique Marseille (4-1) luidde Faes de nederlaag in met een ongelukkige own-goal.