Hervormingen vrouwenvoetbal goedgekeurd: Opleidingsvergoeding verplicht

Hervormingen vrouwenvoetbal goedgekeurd: Opleidingsvergoeding verplicht

8 augustus - 17:27
3

Voetbal Vlaanderen laat weten dat de Hoge Raad van het Belgisch voetbal hervormingen voor het Belgische vrouwenvoetbal heeft goedgekeurd. Zo zullen opleidingsvergoedingen vanaf nu ook verplicht zijn bij de vrouwen.

Ook wordt de derde klasse hervormd naar interprovinciale reeksen vanaf 2023-2024. Vandaag telt die competitie 28 ploegen over twee reeksen, maar dat zal aldus veranderen. Voetbal Vlaanderen en het Waalse ACFF zullen binnen de eigen regio’s de interprovinciale reeksen organiseren.

Bob Browaeys, directeur sport van Voetbal Vlaanderen, geeft meer informatie. “We zagen dat de overstap van eerste provinciale naar 2de nationale voor veel clubs niet evident was. Door deze hervorming zorgen we ervoor dat de niveauverschillen en afstanden tussen clubs beperkt worden.”

Ook zal er nu worden gewerkt met opleidingsvergoedingen. ‘Om de opleiding die de beste speelsters in de Super League hebben genoten naar behoren te waarderen, zullen Super League-clubs die een eerste contract van betaalde sportbeoefenaar sluiten met een speelster jonger dan 23 jaar een vergoeding per opleidingsjaar aan de Pro League, Voetbal Vlaanderen of ACFF betalen.’

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie