Sadiki laat zich zien bij Anderlecht: Nooit superster bij de jeugd

Sadiki laat zich zien bij Anderlecht: "Nooit superster bij de jeugd"

08-08-2022 15:29
10

Noah Sadiki liet zich zondag opmerken bij Anderlecht. Tegen Seraing gaf hij de assist voor de 1-0 van Francis Amuzu. Een mooi visitekaartje voor Sadiki, die lang moest wachten op een profcontract. 

Sadiki gaf na amper vier minuten de ideale voorzet op Amuzu. "Ik heb me nog moeten haasten, want de pass van Fabio Silva was eigenlijk wat te zacht", lacht Sadiki bij Het Nieuwsblad. "Ik zei hem dat dat volgende keer beter moet k had een strafschop kunnen zoeken, maar besliste dat omdat ik de bal had, ik net zo goed kon proberen voor te zetten in plaats van te vallen. Je weet nooit of de scheidsrechter zou fluiten. Het bleek de goede keuze."

Sadiki kreeg pas in februari zijn eerste profcontract bij Anderlecht, maar ontwikkelt zich uitstekend. "Ook al is het wat later dan de rest, je kan er altijd komen. Ik was nooit de superster bij de jeugd, maar ben altijd hard blijven werken. In de jeugdreeksen heb ik ook op heel wat posities gespeeld. Mijn polyvalentie is mijn sterkte", geeft Sadiki nog aan. 

Volgende donderdag moet Anderlecht al opnieuw in actie komen. Het speelt in eigen huis tegen Paide Linnameeskond, maar zou na de 0-2 uit de heenwedstrijd niet meer in de problemen mogen komen.