Union denkt aan financiële plaatje tegen Rangers: Vijf miljoen, mooie incentive

Union denkt aan financiële plaatje tegen Rangers: "Vijf miljoen, mooie incentive"

8 augustus - 13:41
4

Union Saint-Gilloise is maandagochtend afgereisd naar Glasgow, waar dinsdag één van de belangrijkste wedstrijden uit het clubbestaan wacht. Op bezoek bij Glasgow Rangers moet de vicekampioen de 2-0-bonus uit de heenwedstrijd trachten te verdedigen in de voorlaatste voorronde van de Champions League. Philippe Bormans beseft maar al te goed wat er op het spel staat.

De CEO van Union wikt zijn eigen woorden ook niet bepaald. "Het is een historische wedstrijd", stelt hij onomwonden bij Sporza. Bormans spreekt over een "mooie uitgangspositie", al weet hij dat het kan spoken op Ibrox. "50.000 fans zullen helaas niet voor ons supporteren. We gaan onze kans gaan en dan zien we wel." In de heenmatch bleek Union in het veldspel ook alvast de betere van de Rangers.

Naast de sportieve eer is er natuurlijk ook een financiële inzet. Plaatsing voor de laatste voorronde van het kampioenenbal zou nu al vijf miljoen euro opleveren. Geen misselijke som voor een club die ruim een jaar geleden nog in Eerste Klasse B actief was. "Ik hoop dat de spelers daar niet te veel mee bezig zijn, maar voor de club is het wel een mooie incentive", geeft Bormans toe.

De CEO licht kort toe op welke manier zo'n bedrag het verschil kan maken voor een club als Union. "We zullen nooit het budget hebben om een ploeg op Champions League-niveau samen te stellen. We blijven een club met bescheiden middelen. Maar 5 miljoen zou natuurlijk wel helpen om links of rechts iets te doen. Of voor de bouw van een nieuw stadion", hint hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie