Vandenbempt spaart Club Brugge niet: Defensief is het ronduit een verschrikking

Vandenbempt spaart Club Brugge niet: "Defensief is het ronduit een verschrikking"

08-08-2022 10:30
63

Met een vier op negen kende Club Brugge niet de seizoensstart waar het vooraf op gehoopt had. Bij Sporza liet Peter Vandenbempt zich uit over de huidige vorm van Blauw-Zwart.

Na winst tegen KRC Genk op speeldag 1 kwam Club Brugge zonder punten terug uit Eupen en geraakte het afgelopen weekend thuis tegen SV Zulte Waregem niet verder dan een puntendeling. "Niet op dreef is nog heel zacht uitgedrukt. Het had ook minder kunnen zijn dan die 4 op 9", schreef Vandenbempt. Verder stelde de analist dat wanneer je doelman drie wedstrijden op rij met voorsprong je beste speler is, dat bedenkelijk is voor een ploeg die zoveel ambieert en zoveel investeert.

"Vooral defensief is het ronduit een verschrikking, individueel en collectief", schreef Vandenbempt. Hij voegde eraan toe dat Clinton Mata en Brandon Mechelen niet op niveau zijn terwijl zij normaal gezien mannen zijn waarop Club kan rekenen. Ook Hans Vanaken is volgens Vandenbempt echt nog niet op niveau. "Club Brugge houdt nu al een wedstrijd of 3 opendeurdag", aldus Vandenbempt die eraan toevoegde: "5 punten achter op Antwerp en Paul Gheysens, lekker zit dat toch niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie